Over stichting wigwam

Wie zijn wij?

Stichting Wigwam organiseert sinds 1997 Gezinsvakanties en Jongerenvakanties. Deze zogenaamde ‘Wigwamvakanties’ worden gecoördineerd vanuit het landelijk kantoor in Valkenburg a/d Geul. Het team bestaat uit 5 parttime medewerkers. De voorbereiding en uitvoering van de Wigwamvakanties zijn verder in handen van vele projectleiders, assistent-projectleiders en honderden vrijwilligers.

Stichting Wigwam volgt de ISO norm voor Zorg en Welzijn (NEN-EN 15224) en wordt jaarlijks middels assessments op deze kwaliteitsmanagementnorm voor zorgorganisaties gecontroleerd.

Stichting Wigwam is een ANBI. Dit betekent dat wij belastingvrij schenkingen kunnen ontvangen: jouw bijdrage komt volledig ten goede aan Stichting Wigwam.

Wat doen wij?

Wigwamvakanties zijn vakanties voor (gezinnen met) kinderen of jongeren met een (ernstige) beperking. Tijdens deze vakanties wordt een activiteitenprogramma georganiseerd waar alle kinderen van het gezin, met en zonder beperking, aan kunnen deelnemen. Elk kind met een beperking krijgt gedurende het activiteitenprogramma individuele zorg en begeleiding.

In Nederland worden in 2021 Wigwamvakanties georganiseerd in Arnhem, ’s-Gravenzande, Diessen, Heel, Heusden, Nieuwveen en Valkenburg a/d Geul. Jaarlijks nemen er ruim 200 gezinnen deel aan een Wigwamvakantie.

Deelname aan Wigwamvakanties geeft gezinnen de mogelijkheid lotgenotencontact aan te gaan
, ervaringen te delen en weer helemaal ‘op te laden’ om overbelasting tegen te gaan.
De kinderen en jongeren verleggen grenzen tijdens een avontuurlijk activiteitenprogramma, doen nieuwe ervaringen op en sluiten vriendschappen voor het leven.
Voor vrijwilligers levert deelname naast onvergetelijke (werk)ervaringen ook een verrijking en verruiming op van hun blik op het leven met een beperking.